PROGRAMMA

PROGRAMMA

De organisatie is super trots om een line-up neer te kunnen zetten van top formaat. Hiermee wordt Blues in Giethoorn meteen weer op de kaart gezet en we hopen dat veel blues liefhebbers hun weg naar Giethoorn zullen vinden.


VRIJDAG 19 AUGUSTUS


DC SNAKEBUSTER | vanaf 21:00 uur | In Smit's Paviljoen

Dat een band niet altijd uit een groep hoeft te bestaan wordt wel bewezen door deze fantastische uit België afkomstige held ; DC Snakebuster
 
One man on a mission, een missie die maar één doel heeft , en dat is Blues overbrengen op een geheel eigenzinnige manier. Deze one-man-band draait al vele jaren mee, en heeft z’n vuur laten klinken op menig groot festival, maar ook waar er te weinig ruimte was om een voltallige band te plaatsen wist hij toch het geluid van een complete groep over te brengen op zijn publiek. Oude traditionals , moderne stampers, niets is hem vreemd.
 
Het is echt waanzinnig om te zien hoe iemand in z’n eentje meerdere instrumenten tegelijk bespeelt, en daarnaast ook nog zingt

JUKE JOINTS | vanaf 22:30 uur | in Smit's Paviljoen

De uit Zeeland afkomstige Juke Joints hebben inmiddels zo’n enorme waslijst van wat ze allemaal hebben gedaan , dat het bijna onmogelijk maakt hier allemaal te benoemen.
 
Favoriet bij deze band is toch wel de legendarische Rory Gallagher sound, stampende stevige Bluesrock, met op z’n tijd toch een vleugje sentiment.
Waar menig muzikant met zo’n CV naast z’n schoenen zou gaan lopen blijven Peter, Michel , Derk en Sonnyboy gewoon lekker zichzelf , en dat hoor, voel en ervaar je ook echt tijdens hun shows. Heerlijke no-nonsens Bluesrock met een lekker rauw randje.
 

ZATERDAG 20 AUGUSTUS


GG&KID HARPIN | vanaf 17:30 uur | Terras Smit's Paviljoen

Om jullie al flink in the mood te laten komen hebben we ook in het begin van de zaterdagavond een leuk duo weten te strikken. Probeer tijdens de show van dit duo maar eens om je laatste gang ,op het terras van Smits Paviljoen , stil op je bord te laten liggen.
 
GG & Kid Harpin’ zullen vanaf 17.30 uur jullie gaan verblijden met energieke en spectaculaire old-skool Blues . Vanaf het moment dat Henk & Thomas in 2015 het podium deelden wisten ze gelijk dat hun liefde onvoorwaardelijk was, en dat de chemie die destijds tussen beide heren is ontstaan in beide het beste naar boven haalde!
 
Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters en Slim Harpo zijn zo maar wat namen die de heren als enorme inspiratiebronnen zien… Komt dat zien !!!
Morgen maken we de laatste van de 6 bands bekend, en dat is er niet zomaar één !!! Hou deze pagina in de gaten voor nog meer Blues-geweld
 

THE HOOCHIES | vanaf 19:00 uur | Waterpodium Bovenwiede

Deze Nederlandse band die inmiddels alweer zo’n 6 jaar menig groot Bluespodium in de Benelux versleten heeft is er niet zomaar een!
 
De heren hebben inmiddels al ruimschoots hun sporen in de Blues-scene verdiend met hun vorige bands;
 
Lut Luttik ( Drippin’Honey), Chiel ter Vaarwerk ( Cuban Heels ) , Richard Koster ( Cuban Heels) en Roelof Meijering ( Memo Gonzales, Boyd Small ) zullen als eerste gaan beleven of het legendarische drijvende podium nog steeds blijft drijven en jullie gaan verwennen met een stuk heerlijke no-nonsens rauwe Boogie & Blues, waarin inspiratiebronnen zoals The Red Devils, Little Walter maar ook Sean Costello duidelijk hoorbaar zijn. Laat je verassen door deze fantastische band!

DOGHOUSE SAM AND HIS MAGNATONES | vanaf 21:00 uur | Waterpodium Bovenwiede

Als organisatie zijn we supertrots dat we jullie met iets enorm unieks mogen verblijden!
 
Na een enorme waslijst van optredens en tours over de hele wereld was er uiteindelijk een jarenlange stilte rondom deze groep. Maar inmiddels zijn ze weer de oefenruimte ingedoken om ervoor te zorgen jullie tijdens Drijf-in Blues Giethoorn te gaan verwennen met hetgeen waar ze ruimschoots hebben bewezen goed in te zijn.
 
Doghouse Sam & his Magnatones uit België zal Giethoorn laten zien dat ze terug zijn, en hoe !!!
 
Wanneer je the Paladins met Howlin’Wolf in een blender zou mixen, daarbij een flinke dosis peper en een royale portie eigentijdse hoeveelheid kruiden toevoegt, kom je tot een geheel verfrissend maar ook nostalgisch eindresultaat !
Wouter, Franky en Martin weten precies wat ze doen! Geen ellenlange gitaarsolo’s of uitgerekte deprimerende tranentrekkers , maar 1,5 uur lang swingende , high-energy stampende blues op z’n best!
 
Als het deze band niet gaat lukken om het rustige meer om te toveren tot een enorm golfslagbad en de kade van Smits Paviljoen op z’n vesten te doen schudden dan weten wij het ook niet meer!
 

LITTLE HAT | vanaf 22:30 uur | in Smit's Paviljoen

Rockin’ , sleazy @ electrified! Little Hat mixt alles door elkaar in een meedogenloze groove. Hun oerstrakke, rauwe primitieve geluid brengt je terug in de tijd, maar maakt daarnaast ook gegarandeerd het ‘koning van de dansvloer’ gevoel in je los. Stilstaan bij een show van deze band is absoluut geen optie!

De 3 mannen ; Machiel Meijers, Willem van Dullemen’s en Paolo de Stigter hebben een duidelijk doel ; Stuwende ritmes, authentiek gitaarwerk met daarbij als kers op de appelmoes fantastisch mondharmonica geweld om je maaltijd compleet te maken!!!
Little Hat zal te zien zijn op de zaterdagavond in Smits Paviljoen en starten om 22.30 uur.
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙